Početna • Politika privatnosti

Politika privatnosti

1. DEFINICIJE KORIŠTENE U OVIM PRAVILIMA

 

 • Osobni podaci – svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može identificirati.
 • Obrada – svaka radnja ili skup radnji izvršenih na Osobnim podacima ili skupu osobnih podataka.
 • Nositelj podataka – fizička osoba čiji se Osobni podaci obrađuju.
 • Dijete – fizička osoba mlađa od 16 godina.
 • SZP – Službenik za zaštitu podataka

  2. PRINCIPI ZAŠTITE PODATAKA

  Obećavamo da ćemo se voditi sljedećim principima zaštite podataka:

  Obrada je zakonita, poštena i transparentna. Aktivnosti obrade imaju zakonitu osnovu. Pružit ćemo Vam informacije u vezi s obradom po zahtjevu.
  Obrada je ograničena svojom svrhom. Aktivnosti naše obrade u skladu su sa svrhom zbog koje su osobni podaci skupljeni.
  Prikupljamo i obrađujemo minimalnu količinu Vaših osobnih podataka potrebnih za bilo koju svrhu.
  Nećemo čuvati Vaše osobne podatke duže no što je potrebno.
  Učinit ćemo sve kako bi se osigurala točnost, sigurnost i integritet podataka.

  3. PRAVA KORISNIKA U VEZI S OSOBNIM PODACIMA

  Nositelj podataka ima sljedeća prava:

  Pravo na informacije – korisnik ima pravo znati obrađuju li se njegovi privatni podaci koji podaci su skupljeni, odakle se dobivaju i zašto se i od strane koga obrađuju.
  Pravo na pristup podacima – podrazumijeva da korisnik ima pravo da pristupa podacima skupljenim o njemu i od njega. To uključuje i pravo na zahtjev i dobivanje kopije skupljenih korisnikovih osobnih podataka. Korisnik može zatražiti pristup kopijama svojih podataka u strojno čitljivom formatu putem naše web stranice – Centar za zaštitu podataka.
  Pravo na ispravku podataka – podrazumijeva da korisnik ima pravo na ispravak osobnih podataka koji su netočni ili necjeloviti. Korisnik može zatražiti ispravak osobnih podataka kroz kontaktiranje SZP na web stranici – Centar za zaštitu podataka.
  Pravo na brisanje podataka – podrazumijeva da u određenim okolnostima korisnik može zatražiti brisanje osobnih podataka iz naših zapisa. Korisnik to može napraviti na web stranici – Centar za zaštitu podataka.
  Pravo na ograničavanje obrade podataka – podrazumijeva da ako se određeni uvjeti ispune, korisnik ima pravo ograničiti obradu osobnih podataka. U tom slučaju se možete obratiti našem SZP kroz Centar za zaštitu podataka.
  Pravo na prigovor na obradu podataka – podrazumijeva da u određenim slučajevima korisnik ima pravo na prigovor na obradu osobnih podataka, na primjer u slučaju direktnog marketinga. U tom slučaju se možete obratiti našem SZP kroz Centar za zaštitu podataka.
  Pravo na podnošenje žalbe – u slučaju da odbijemo korisnikov zahtjev, garantiran pravom na pristup, dostavit ćemo korisniku razlog zašto se to dogodilo. Ako korisnik nije zadovoljan kako se prema njegovom zahtjevu odnosi može kontaktirati SZP kroz Centar za zaštitu podataka.
  Pravo na povlačenje suglasnosti – korisnik ima pravo na povlačenje bilo koje suglasnosti na obradu osobnih podataka.

  4. KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO O KORISNIKU

  Informacije koje nam korisnik sam dostavi

  Informacije koje nam korisnik sam dostavi mogu biti email adresa, ime i prezime, telefon, adresa za dostavu, te sve ostale informacije koje su neophodne kako bismo korisniku dostavili proizvod/uslugu ili kako bismo poboljšali korisničko iskustvo. Informacije čuvamo s ciljem da korisnici mogu komentirati ili obavljati druge aktivnosti na našoj web stranici.

  Informacije automatski skupljene o korisniku

  Informacije automatski skupljene o korisniku su sve informacije koje se automatski spremaju putem kolačića ili drugih alata. Ovdje se može raditi o informacijama o korisnikovoj kupovnoj košarici, IP adresi, povijesti kupovine i sl. Navedene informacije se koriste u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Kada i ako korisnik koristi ili gleda sadržaj naše stranice, navedene aktivnosti moraju biti prijavljene.

  Informacije od naših partnera

  Sakupljamo informacije od provjerenih partnera uz potvrdu da imaju zakonsku osnovu da podijele te informacije. To su ili informacije koje ste im Vi kao naš korisnik direktno dostavili, ili su ih oni samostalno prikupili prema drugim pravnim osnovama.

  Javno dostupne informacije.

  Možemo prikupiti sve ostale informacije o Vama koje su javno dostupne.

  Komentari

  Prilikom pisanja komentara na web-stranici prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, IP adrese posjetitelja te string korisničkog agenta preglednika kako bismo lakše detektirali spam.

  Postoji mogućnost da anonimizirani string kreiran iz korisnikove email adrese (koji se također zove hash) bude dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga korisnik koristi. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su na sljedećem linku. Nakon odobrenja korisnikovog komentara, korisnikova slika profila je javno vidljiva u kontekstu komentara.

  Kontakt forme

  Prilikom korisnikovog kontakta putem kontakt forme na web stranici podatke koristimo isključivo kako bi što kvalitetnije odgovorili na upite. Podaci uneseni unutar kontakt forme čuvaju se godinu dana nakon njihovog zaprimanja nakon čega se nepovratno brišu.

  Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

  Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (video, sliku, članke, i slično). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio web stranicu čiji je sadržaj ugrađen.

  Web stranice čiji je sadržaj ugrađen mogu prikupljati podatke o korisniku, koristiti kolačiće, imati ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana i nadgledati korisnikovu interakciju s ugrađenim sadržajem, ukoliko korisnik ima račun i prijavljen je na web stranici čiji je sadržaj ugrađen.

  5. KAKO KORISTIMO KORISNIČKE PRIVATNE PODATKE

  Korisničke osobne podatke koristimo s ciljem da:

  pružimo uslugu, što uključuje zaprimanje narudžbi na našem webshopu, komunikaciju oko narudžbi i obavijesti o promjeni načina poslovanja
  poboljšamo korisničko iskustvo
  ispunimo obaveze po zakonu ili ugovoru.
  Na osnovu sklapanja ugovora ili ispunjavanja ugovornih obaveza, obrađujemo korisničke podatke u svrhu:

  identifikacije korisnika;
  pružanja usluge korisniku i slanja ili ponude proizvoda;
  komunikacije s korisnikom u svrhu prodaje, reklamacija ili naplate.
  Na osnovu legitimnog interesa, obrađujemo korisničke osobne podatke u svrhu:

  slanja ponude posebno kreirane za korisnika (naše i/ili od naših pažljivo odabranih partnera)
  administraciju i analizu baze naših kupaca s ciljem da poboljšamo kvalitetu proizvoda i usluge, te unaprijeđenju dostupnosti i širine asortimana proizvoda koje nudimo
  vođenja anketa oko zadovoljstva kupaca.
  Sve dok nas kupac ne informira drugačije, nastojimo mu nuditi proizvode i usluge koje su slične kao one iz prošlosti pretraživanja u skladu s našim legitimnim interesom.

  Uz korisnikov pristanak obrađujemo osobne podatke u sljedeće svrhu:

  slanje newsletter obavijesti i ponude (naše i/ili od naših pažljivo odabranih partnera);
  sve druge svrhe za koje smo zatražili korisnikovu suglasnost.
  Obrađujemo korisničke osobne podatke kako bismo ispunili obavezu koja dolazi iz zakona i/ili koristimo korisničke osobne podatke za opcije koje su predviđene zakonom. Zadržavamo pravo anonimnosti prikupljenih osobnih podataka i upotrebe takvih podataka. Koristit ćemo podatke izvan okvira Pravilnika samo kada su anonimni. Čuvamo Vaše platne informacije i druge informacije skupljene o Vama koliko god je potrebno za računovodstvene potrebe ili druge obaveze koje dolaze iz zakona, ali ne duže od toga.

  Mogli bismo obraditi korisničke osobne podatke u dodatne svrhe, ali da su u skladu s prvobitnom namjenom za koju su prikupljeni podaci. Da bismo to uradili, osiguravamo da:

  veza između svrhe, konteksta i prirode osobnih podataka je pogodna za daljnju obradu
  daljnja obrada ni na koji način neće nauditi interesu korisnika
  uvijek postoji određena zaštita za obradu podataka.
  Korisnika ćemo uvijek obavijestiti o daljnoj obradi i svrsi.

  6. KOLIKO DUGO ČUVAMO KORISNIČKE PODATKE

  Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To činimo u svrhu automatskog prepoznavanja i odobrenje budućih komentara, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

  Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako ih ima), također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije. Informacije o narudžbama čuvamo toliko dugo koliko je to pravno potrebno zbog potreba knjigovodstva.

  7. TKO IMA PRISTUP KORISNIČKIM OSOBNIM PODACIMA

  Korisničke podatke ne dijelimo s nepoznatim osobama. Osobni podaci se u određenim slučajevima dostavljaju našim partnerima kojima vjerujemo, s ciljem pružanja kvalitetne usluge ili poboljšanja korisničkog iskustva. Korisničke podatke dijelimo sa:

  Našim partnerima za obradu podataka:

  dobavljači analitičkih alata (Google);
  naši stručni savjetnici za pravna, porezna, revizijska ili računovodstvena pitanja;
  platforme društvenih mreža u cilju personalizirane i ciljane komunikacije;
  partner za slanje newslettera (OmniSend).
  Našim partnerima koji obavljaju dostavu.

  Našim partnerima koji procesiraju plaćanje.

  Radimo isključivo s partnerima koji su u stanju pružiti dostatan nivo zaštite osobnih podataka.

  Korisničke osobne podatke objavljujemo trećim stranama ili javnim službenicima kada smo legalno obavezni to napraviti.

  Korisničke osobne podatke bismo mogli otkriti trećim stranama, ako ste dali suglasnost ili postoji druga pravna osnova za to.

  8. KAKO ŠTITIMO KORISNIČKE PODATKE

  Za komunikaciju i prijenos podataka koristimo sigurne protokole kao što je SSL certifikat (Cloudflare) i pouzdani hosting provider (MyDataKnox).

  Trudimo se održavati potpunu sigurnost podataka, ali istu ne možemo u potpunosti garantirati. U slučaju kršenja uvjeta privatnosti podataka obavijestit ćemo korisnika i nadležna tijela te poduzeti sve zakonski potrebne korake.

  Ako korisnik ima korisnički račun na našim web stranicama bitno je da ima snažnu lozinku koja će osigurati sigurnost podataka.

  Ne sakupljamo informacije o djeci niti ih ciljamo naših uslugama.

  9. INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA

  Koristimo kolačiće i/ili slične tehnologije kako bismo analizirali ponašanje korisnika, administrirali stranicu, pratili kretanje korisnika i sakupljali informacije o drugim korisnicima. Kolačiće koristimo u cilju personalizacije i poboljšanja korisničkog iskustva.

  Kolačić je mali tekstualni dokument sačuvan na korisnikovom računalu. Kolačići skladište informacije koje pomažu da stranice rade ispravno. Jedino mi imamo pristup kolačićima s naše web stranice. Svoje kolačiće možete kontrolirati putem vlastitog internet preglednika. Onemogućavanje kolačića može ometati upotrebu određenih funkcionalnosti naše web stranice.

  Koristimo kolačiće u sljedeće svrhe:

  Potrebni/obavezni kolačići – ovi kolačići su korisniku potrebni kako bi mogao koristiti važne funkcije na našoj web stranici, kao što je prijavljivanje i stavljanje proizvoda u košaricu. Ovi kolačići ne prikupljaju nikakve osobne informacije.
  Funkcionalni kolačići – ovi kolačići pružaju funkcionalnost ugodnije korištenja web stranice i omogućavaju personalizaciju funkcija.
  Analitički kolačići – ove kolačiće koristimo kako bismo pratili upotrebu i performanse naše stranice i usluga.
  Marketinški kolačići – ovi kolačići se koriste za isporuku marketinških reklama koje korisniku mogu biti bitne i u skladu s njegovim interesima. Dodatno, koriste se kako bi ograničili broj pogleda reklame od strane korisnika. Najčešće su smješteni na stranicu od strane marketinških mreža uz dozvolu vlasnika web stranice. Marketinški kolačići pamte Vašu posjetu stranici te se ta informacija dijeli s drugim tijelima, kao što su marketinški oglašivači. Često su marketinško ciljanje (engl. targetiranje) i marketinški kolačići vezani s funkcionalnošću stranice, koje pružaju druga tijela.
  Kolačići sačuvani na korisničkom računalu mogu se ukloniti putem internet pretraživača. Korisnik također može kontrolirati kolačiće putem neke od platforma za poboljšanje privatnosti, kao što je optout.aboutads.info ili youronlinechoices.com.

  Koristimo Google Analytics kako bismo mjerili promet na našoj stranici. Google ima svoja pravila o privatnosti koja možete pročitati ovdje. Ukoliko želite odustati od praćenja od strane Google Analytics alata, posjetite Google Analytics opt-out stranicu.

  Više o korištenju kolačića na stranici www.happynutrients.eu pronađite ovdje.

  10. KONTAKT INFORMACIJE

  PLANTAGANA jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i usluge
  Bukovačka cesta 23

  23210 Biograd na Moru
  OIB: 03415458963

  Ostale kontakt informacije potražite na kontakt stranici.

  11. PROMJENE PRAVILA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

  Zadržavamo pravo izmjene pravila o zaštiti osobnih podataka.

  Datum zadnje izmjene: 22.04.2021.

Posjeti trgovinu Kontaktiraj nas