Početna • Korištenje kolačića

Korištenje kolačića

1. DEFINICIJA KOLAČIĆA

Kolačići su informacije spremljene na korisnikovo računalo, mobitel, tablet ili bilo koji drugi uređaj s kojim korisnik pregledava web stranicu. Kolačić može biti dostavljen od strane web stranice koju pregledava ili od treće strane. Kolačići obično spremaju korisnikove postavke za web stranicu (npr. jezik) kako bi prilikom svakog idućeg posjet stranici ona bila prilagođena njemu. Kolačići mogu spremati i osobne informacije pod uvjetom da korisnik to eksplicitno dozvoli kroz upis, dozvolu ili neki drugi oblik privole. Web stranice ne mogu doći do podataka koje im korisnik nije dao.

2. KORIŠTENJE KOLAČIĆA NA NAŠIM WEB STRANICAMA

Happy Nutrients koristi kolačiće kako bismo omogućili bolje korisničko iskustvo. Kod korištenja stranice možete zaprimiti kolačiće treće strane, budući da Happy Nutrients upotrebljava usluge treće strane.

Happy Nutrients također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda ili usluga i to: na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama te kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući Google i Facebook), u suradnji s Happy Nutrients web stranicom, prikazuju Happy Nutrients oglase na web-lokacijama na cijelom internetu. Korisnik može isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads). U svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na sljedećem linku.

Popis kolačića koje koristimo možete pronaći u nastavku.

3. ONEMOGUĆAVANJE KOLAČIĆA

Onemogućavanje spremanja kolačića je moguće, ali ne i preporučljivo. Kolačići su izravno povezani s funkcionalnošću mnogih web stranica, pa tako i naše. Onemogućavanje spremanja kolačića može imati negativne posljedice na korištenje web stranica Happy Nutrients.

Postavke prihvaćanja, odnosno ne prihvaćanja kolačića korisnik može kontrolirati kroz svoj internet preglednik. Detaljan postupak namještanja postavki kolačića potražite u pomoći svog internet preglednika.

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Postoji nekoliko web servisa za isključivanje kolačića za različite web stranice.

Više o prihvaćanju i odbijanju kolačića možete saznati na sljedećim stranicama:

About Ads

Your Online Choices

4. DRUŠTVENE MREŽE

Društvene mreže mogu postavljati kolačiće na korisnikovo računalo.

Web stranice koje omogućavaju prijavu i registraciju putem društvenih mreža, poput naše web stranice, spremaju kolačiće na korisnikovo računalo.

Konkretan utjecaj na korisnikovu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje je korisnik izabrao na društvenim mrežama koje koristi. O upravljanju kolačićima društvenih mreža informirajte se na njihovom centru za zaštitu podataka.

Posjeti trgovinu Kontaktiraj nas